Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

SUPANGLE





Keki İçin Malzemeler:
2 yumurta
2 kahve fincanı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı kakao

Muhallebisi İçin Malzemeler:
8 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya

Üzeri İçin Malzemeler:
Hindistan cevizi

Yapılışı:

Çırpma kabınızın içinde kekin yumurta ve şekerini çırpalım. İçine un, kakao ve sıvı yağı ekleyelim, tekrar çırpalım. Yağlanmış fırın tepsisine döküp, 175oC'lik fırında pişirelim. Pişen kekimizi soğumaya bırakalım.

Muhallebiyi yapacağımız tencere içine nişastayı, unu, kakaoyu ve şekeri koyalım ve kaşıkla iyice karıştıralım. Üzerine sütü ilave edelim (Tüm sütlü tatlılarda şekerle unu karıştırarak bu işlemi yaparsanız topaklanma riskini ortadan kaldırırsınız.) Kısık ateşte muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebiyi çırpma kabına alalım, vanilyayı ekleyelim ve 5 dakika mikserle çırpalım.

Kekimizi dilimleyelim. Servis yapacağımız kaselerimizin içine kek dilimlerimizden birer tane koyalım veya benimki gibi bir kase kullanacaksanız kek dilimini tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım ve tabana kekleri koyalım. Üzerine de muhallebimizi dökelim. Biraz kasede soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi ile süsleyip, buzdolabına koyalım. Soğuk olarak servis yapalım.

Sedef'in Notu: Arzu ederseniz süslemede bitter çikolata rendesi ve ülker rulokat gofretleri kullanabilirsiniz.

                                                         AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder