Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Nisan 2012 Pazar

SAKIZLI MUHALLEBİ






Perşembe günü hastaneye acil olarak yatırılan komşum Pazartesi öğlen evine geldi. İlk gün evinde dinlensin diye bugün annemle kendisine 5 dakika uğrayıp geçmiş olsun demek istedik. Hatta tek tek gidip rahatsızlık vermeyelim ama çokta olup kalabalık etmeyelim diye iki komşumuzu da yanımıza alıp ziyaretine gittik.
Annem cuma günü acile yattığını duyar duymaz komşumuzu telefonla aramıştı. Refakatçisi olan kişi “Nefes borusu ile yemek borusunun birleştiği yerde yara oluşmuş, mama ile beslemeye çalışıyoruz. Su dahi içemiyor.” diye durumundan bahsetmişti.
Malum hasta ziyaretine hastaya uygun bir şeyler götürülür. Bende sakızlı muhallebiyi sevdiğini bildiğimden yer umuduyla muhallebi pişirdim. Onun rahat yemesi için sakızı yarı ölçü kullandım ve muhallebimin üstüne tarçın ekmedim. Ama suyu dahi kaşıkla zoraki içmeye çalışan, içemeyen ve konuşamayan komşuma Allahtan sağlık diliyorum.
Komşumuzun annesi “Doktorlar bu hastalık stresle ortaya çıkarmış dediler. Stres bu noktadan patlarmış.” dediğinde çok şaşırdık. Ah bu stres. Hayatta şu vurdumduymaz galesiz insanlara bir özenirim. Bizim gibi hassaslar yıpranır. Onlar sağlıklı ve gencecik kalır.
Komşuma şifa olması dileğiyle: 

















Malzemeler:
5 su bardağı soğuk süt
4 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 paket damla sakızının yarısı veya falım sakız
Yapılışı:
Muhallebi yapacağımız tencere içine unu, şekeri koyalım ve homojen şekilde iyice karıştıralım. Üzerine sütü ilave edelim. (Tüm sütlü tatlılarda şekerle unu homojen olarak karıştırırsanız topaklanma riskini ortadan kaldırırsınız.) Kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştıralım ve sakızı ekleyelim. Ben resimde gördüğünüz 5’li falım sakızdan 2 tane kullandım. Ama hastaya götürmesem 3 – 4 tane kullanırdım. Sonra da muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
Muhallebiyi çırpma kabına alalım ve 5 dakika yüksek devirde mikserle çırpalım. Servis kabı olarak kullanacağımız dikdörtgen borcamımızın içini muslukta suyla durulayalım, muhallebimizi içine boşaltalım ve soğumaya bırakalım. Buzdolabına koymadan önce üzerini hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyelim. Soğuk olarak servis yapalım.                                                                      
                                                                             AFİYET OLSUN.  

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder