Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

PRENSES TATLISI

Malzemeler:
5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Sosu İçin Malzemeler:
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
50 gr margarin

Yapılışı:

Muhallebi yapacağımız tencere içine unu, şekeri koyalım ve iyice karıştıralım. Üzerine sütü ilave edelim (Tüm sütlü tatlılarda şekerle unu karıştırarak bu işlemi yaparsanız topaklanma riskini ortadan kaldırırsınız.) Kısık ateşte muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebiyi çırpma kabına alalım ve 5 dakika mikserle çırpalım. Daha sonra borcama döküp biraz soğumasını bekleyelim ve katılaşması için buzdolabına yerleştirelim.
Sosu hazırlamak için, çırpma kabımıza tüm malzemeyi koyalım ve mikserle iyice çırpalım. (Sosu hazırlarken pişirme işlemine gerek olmuyor.)
Dolapta beklettiğimiz muhallebimizin üzerine bu sosu dökelim ve hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis yapalım.
                                                         AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder