Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Nisan 2012 Pazar

PORTAKALLI LİMONLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI





Malzemeler:
5 su bardağı süt
1 su bardağı portakal suyu
7 yemek kaşığı ince irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1 adet portakal kabuğunun rendesi
Yapılışı:
5 su bardağı soğuk süte, 1 su bardağı portakal suyunu, irmiği, şekeri, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.  Kıvamı alınca yani göz göz olunca ocağın altını kapatalım. Karışımı servis kabına alalım. Tatlımız soğuduğunda üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim. Soğuk olarak servis yapalım.                                       
                                                                  AFİYET OLSUN. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder