Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

PİZZA





Ev yapımı, sucuklu, kaşarlı, hellimli, zeytinli pizzam... Ailecek severek yediğimiz sizlerinde seveceğine inandığım lezzet.

Malzemeler:
2 köy ekmeği hamuru
1 kangal sucuk (250 gr)
3 – 4 domates
5 çarliston biber
8 adet siyah zeytin
8 adet yeşil zeytin
1 yumurta
200 gr kaşar peyniri
100 gr hellim peyniri
1 avuç mısır

Yapılışı:

Derin bir kaseye sucukları ve biberleri halka halka doğrayalım. Siyah ve yeşil zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım. Domatesleri yemeklik kıyalım ve üzerine tuz ekelim. Yumurtayı kıralım ve malzemeleri iyice harmanlayalım.

Kaşar peynirini ve hellim peynirini rendeleyelim.

Fırın tespsisine yağlı kağıt serelim veya bolca yağlayalım. Üzerine hamurumuzu koyalım ve yağla tepsiye eşit şekilde yayalım. Hazırladığımız sucuklu karışımıda malzemeler görsel olarak eşit olacak şekilde yayalım. 180oC'lik fırında hamurumuzun altı kızarıncaya kadar pişirelim. Pişdiği zaman rendelenmiş peynirleri ve mısırı üzerine yine eşit olarak yayalım. Tepsiyi tekrar fırına sürelim ve peynirler eriyinceye kadar 2 – 3 dakika kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.

Sedef'in Notu: Yumurtayı malzemeleri bağlaması yani yapıştırması için kullanıyorum. İki köy ekmeği dört normal ekmek hamuruna eşittir. Biz doyurucu olması için iki köy ekmeği hamuru kullanıyoruz. İnce olmasını istiyorsanız bir köy ekmeği hamuru kullanın. Köy ekmeği hamuru ile yapılan pizza inanın çok lezzetli oluyor.

                                                        AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder