Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Nisan 2012 Cumartesi

PİRİNÇLİ PUF BÖREK



PİRİNÇLİ PUF BÖREK
Malzemeler:
3 yufka
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
1 adet kuru soğan
5 – 6 dal maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin Malzemeler:
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu
Yapılışı:
Pirincimizi yıkayıp 10 dakika sıcak suda bekletelim. Soğanları yemeklik olarak doğrayalım. Bir tencerede yağı kızdıralım ve soğan kavuralım. Sonra ince ince kıydığımız maydanozları, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştıralım. Sıcak suyumuzu ilave edelim ve suyumuz kaynayınca 10 dakika sıcak suda beklemiş pirinçlerimizi ilave edelim. Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirelim.
Masanızın üzerine veya tezgahınıza yufkaları yayalım. Yaklaşık 4 parmak genişliğinde şeritler keselim. Şeritlerin ucuna birer yemek kaşığı pirinçli karışım yerleştirip muska şeklinde sıkıca saralım.
Sardığımız börekleri çukur bir kaba alıp üzerini örtecek kadar su ekleyelim. 3 – 4 dakika beklettikten sonra börekleri suyu içinden alıp fazla suyunu emmesi için kağıt havlu üzerine koyalım. Fırın tepsisine yağlanmış kağıt serelim veya yağlayalım. Böreklerimizi fırın tepsisine dizelim. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını fırça yardımı ile sürelim ve üzerine çörek otu serpelim. 175oC'ye önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Ilık olarak servis yapalım.
                                                                          
                                                                       AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder