Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Nisan 2012 Çarşamba

PIRASALI KEK (Mevsim olarak tam da zamanı)

PIRASALI KEK

Malzemeler:

5 yumurta
½ kg pırasa
2 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber

Yapılışı:

Pırasaları ince halkalar halinde doğrayalım. Tuzlu suda biraz haşlayalım. (Tam haşlarsanız kekinizin içinde erir, dikkat edin.) Pırasalar soğuduğunda tuz ve pulbiberi ekleyip harmanlayalım. Derin bir çırpma kabının içinde yumurtayı çırpalım. Yumurtaya sıvı yağ ve galeta ununu ekleyip karıştıralım. Karışıma pırasayı ekleyip, iyice karıştıralım. Kek kalıbımızı yağlayalım ve galeta unu serpelim. Karışımı kek kalıbımıza dökelim ve önceden ısıtılmış 175oC'lik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Kekimizi dilimleyelim. Sıcak veya ılık olarak servis yapalım.

                                                            AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder