Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Nisan 2012 Cumartesi

PEYNİRLİ POĞAÇA






Malzemeler:
Hamuru için:
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
5 çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın beyazı içine sarısı üzerine
Aldığı kadar un
İçine:
Beyaz peynir
Maydanoz
Yapılışı:
Yarım bardak ılık suda mayayı eritelim. Tüm hamur malzemelerini karıştırıp, iyice yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Parçalara ayırıp, elimizde yuvarlayarak tezgaha dizelim. İlk yuvarladığımız hamuru alıp içine iç malzemesini koyalım. Kapatırken fazla bastırmayalım. Mayalanması için 15 dakika bekletelim. İsterseniz fırını 50oC'ye getirip fırında kabarmasını sağlayabilirsiniz. Poğaçalar kabarınca üzerine yumurta sarısını sürüp, susam veya çörekotu serpelim. Yaklaşık 175oC'de altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
                                                               AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder