Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Nisan 2012 Salı

PEYNİRLİ KEK


Malzemeler:
3 yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı peynir
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 bağ dereotu
Tuz
Yapılışı:
Derin bir çırpma kabının içinde yumurtayı ve yoğurdu çırpın. Geriye kalan tüm kek malzemelerini bu karışıma ekleyin ve karıştırın. Eğer peyniriniz çok tuzluysa tuz eklemeyin. Karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün. (İsterseniz kekin üzerine çörek otu veya susam serpebilirsiniz.) ve 175 ºC'de pişirin.
NOT: Un ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Sonra bu karışımı kabınıza elekten geçirerek ilave edin. Un ile yapılan tüm tariflerde un ile beraber elekten geçebilecek tüm kuru malzemeleri elekten geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü homojen bir dağılım sağlanıyor ve daha iyi kabarıyor.
                                                AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder