Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

PAZILI TART

Malzemeler:
1 yumurta
½ paket margarin (125 gr)
5 kahve fincanı un
1 çay bardağı su
1 tutam tuz

İçi İçin Malzemeler:
500 gr pazı
250 gr lor peyniri
1 çay kaşığı tuz
Karabiber

Yapılışı:

Yumurtayı bir kase içine kırıp, çırpalım. Derin bir kasenin içine oda sıcaklığındaki yumuşamış margarinimizi ve çırpılmış yumurtamızı yoğuralım. İçine elenmiş unu, tuzu ve bir çay bardağı soğuk suyu ilave edip, iyice yoğuralım. İç malzememizi hazırlayana kadar tart hamurumuzu dinlenmeye bırakalım.

Pazı yaprak ve saplarını doğrayalım ve bir süzgecin içine koyalım. Derin bir kabın içine süzgeci yerleştirelim ve üzerine sıcak su dökelim. 2 dakika sıcak suyun içinde bekletelim ve süzgeci çıkaralım. Pazımızı kase içine boşaltalım ve içine lor peynirimizi, tuzu ve karabiberi ilave edip, harmanlayalım.

Hamurumuzdan tartın üzerine kafes yapmak için cevizden biraz büyük parça koparalım ve kenara ayıralım. Kalan hamuru merdane yardımıyla tart kabımızın içine göre açalım. Tart kabımızı yağlayıp içine açtığımız hamuru döşeyelim.

Pazılı harcımızı tart hamurumuzun üzerine eşit şekilde yayalım. Ayırdığımız hamurdan şeritler yapalım ve tartımızın üzerine kafes şekli verelim. Önceden 175oC'de ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Ilık olarak servis yapalım.

                                                            AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder