Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

PAZILI MISIRUNU BÖREĞİ (Börek hep yufkayla mı yapılır?)

Börek mi, çörek mi, kek mi, ekmek mi? Her yiyen kendince sınıflandırıyor. Peki sizce hangisi?
Malzemeler:
Hamuru İçin Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
4 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin Malzemeler:
10 – 12 yaprak pazı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin Malzemeler:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Derin bir kabın içine pazı, maydanoz ve dereotunu saplarıyla birlikte ince ince doğrayalım. Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştıralım.
Hamuru yoğuracağımız kaba yumurtaları kıralım ve çırpalım. Kabın içine yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyelim ve çırpalım. Sonra yoğurma işlemine geçelim. Elekten geçirdiğimiz un ve mısır ununuda yavaş yavaş yedirerek ilave edelim ve yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini bezle örterek yarım saat dinlendirelim.
Hamurumuz dinlendiğinde hamuru ikiye bölelim. Hamurların ikisinide 1 cm kalınlığında açalım. Hamurun birini, bol yağlanmış tepsiye serelim ve üzerine hazırladığımız pazılı harcı eşit şekilde dağıtalım. Üzerinede ikinci hamurumuzu serelim. Bir kapta yumurta sarısı ve sıvı yağı çatalla çırpalım. Böreğin üzerine sürelim. Önceden 175oC'de ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıktığında ilk sıcaklığı gittiği zaman dilimleyerek servis yapın.

                                                            AFİYET OLSUN.

Bu tarifi beğendiyseniz "PATATESLİ BÖREĞE" de bakmanızı öneririm.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder