Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Nisan 2012 Salı

PATATESLİ KEK



Malzemeler:
2 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
7 adet büyük patates
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yapılışı:
Patatesleri tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayalım. Derin bir çırpma kabının içinde yumurtayı çırpalım. Geriye kalan tüm malzemeleri çırpılmış yumurtaya ekleyelim ve karıştıralım. Karışımı yağladığımız 24 -26 cm'lik küçük bir kek kalıbına dökelim. (İsterseniz kekin üzerine çörek otu veya susam serpebilirsiniz.) ve 200 ºC'de 20 – 25 dakika kızarana kadar pişirelim.
NOT: Un ve kabartma tozunu bir kapta karıştıralım. Sonra bu karışımı kabınıza elekten geçirerek ilave edelim. Un ile yapılan tüm tariflerde un ile beraber elekten geçebilecek tüm kuru malzemeleri elekten geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü homojen bir dağılım sağlanıyor ve daha iyi kabarıyor.
                                                AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder