Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

PATATESLİ BÖREK (Börek hep yufkayla mı yapılır?)

Börek mi, çörek mi, kek mi, ekmek mi? Her yiyen kendince sınıflandırıyor. Peki sizce hangisi?

Malzemeler:
2 yumurta
1 paket margarin (250 gr)
1 su bardağı beyaz peynir
Yarım demet dereotu
4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
4 – 5 adet patates
1 yemek kaşığı çörekotu
Yapılışı:

Patatesleri haşlayalım ve rendeleyelim.
Derin bir kabın içinde yumurta, eritilmiş margarin, yoğurt, beyaz peynir ve dereotunu çırpalım. Karışımın içine elenmiş un, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek yoğuralım. Yağlanmış kek kalıbına çörek otunu serpelim. Üzerine hamuru yayalım ve yarım saat dinlenmeye bırakalım. Yarım saat sonra üzerine patatesi eşit şekilde yerleştirelim ve tuz serpelim. 175oC'lik fırında pişirelim. Kek tepsimizi ters çevirelim ve ilk sıcaklığı gittiği zaman da dilimleyerek servis yapalım.

                                                           AFİYET OLSUN.

Bu tarifi beğendiyseniz "PAZILI MISIRUNU BÖREĞİNE" de bakmanızı öneririm.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder