Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Nisan 2012 Pazartesi

PATATES KEKİ




Aşuremiz pişirdik. Şimdide aşureye çağırdığımız misafirlerimize çay saati ikramı için tuzlu tariflerime bakıyordum ki uzun süredir yapmadığım ve sizlerle paylaşmadığım bu tarifimi fark ettim. Aslında tam anlamıyla hem çok basit hem de çok lezzetli tuzlu bir kek. Sanırım herkeste patatesi çok seviyor ki kekim tam not aldı. Gelen bayanlarla da paylaştığım tarifim:


























PATATES KEKİ
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
3 büyük boy patates
3 büyük kuru soğan
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı beyaz peynir veya lor
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
1 tepeleme tatlı kaşığı pul biber
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı:
Patatesleri soyup tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Soğanları küp küp yemeklik doğrayalım. Maydanozu irice kıyalım. 
Çırpma kabımızda yumurtaları, sıvıyağı ve yoğurdu çırpalım. Üzerine unumuzu ve kabartma tozlarımızı ekleyelim ve düşük ayardaki mikserle veya çırpma telimizle karıştıralım. Çırpma kabımıza tuz, pul biber, kuru nane, maydanoz, patates ve soğanlarımızı ilave edip, bir kaşıkla ya da bir spatulayla veya elimizle homojen olarak karıştıralım. Bu aşamada kekimiz baya katı durumda olduğu için çırpma teli veya mikser dönmüyor.
Kullanacağımız fırın kabımızı sıvıyağla yağlayıp tabanına un serpelim. Ben silikon kek kalıbı kullandığım için unlamasam da olurdu ama unutup gereksiz yere un serptim.
Kek hamurumuzu kalıba boşaltıp önceden 180oC’de ısıtılmış fırında pişirelim. Keki kalıbın içinde soğutup servis yapalım.
                                                                                    AFİYET OLSUN. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder