Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

MOUDARDARA (Mercimek Yemeği)





Değişik yemek tarifi arayanlar için Lübnan mutfağından Türk damak tadına uygun bir lezzet.


Malzemeler:
3 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı pirinç
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet büyük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Yapılışı:

Yeşil mercimekleri ayıklayıp, yıkayalım ve bir saat suya ıslayalım. Bir saat sonra mercimekleri yarı yarıya haşlayalım. Yarı haşlanmış mercimeklere ayıklanıp, yıkanmış pirinçleri ilave edelim. Bu arada yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağı ile kavuralım. Soğanları ocaktan indirmeye yakın kimyonu, karabiberi ve tuzu ilave edip  birkaç dakika daha karıştırarak pişirelim. Mercimek piştiğinde ocağı kapatalım ve kavurduğumuz soğan ile ince ince doğranmış maydanozu ilave edip hepsini karıştıralım. Yemeğimizi 3 – 5 dakika daha pişirelim. Servis tabağımıza alalım. İster sıcak ister soğuk her şekilde yenebilen çok lezzetli bir yemektir.
                                                                
                                                          AFİYET OLSUN.

1 yorum :

  1. Ellerinize sağlık. Değişik bir tarif. Denenmeli muhakkak.

    YanıtlaSil