Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Nisan 2012 Çarşamba

MARUL SALATASI






Sofralarımızın sultanı, olmazsa olmazı, yemeğimizin tamamlayıcısı salatalarımız...
Soframızdaki ana yemeğin yanında, genellikle yemeği hafifletici olarak yenilen başlı başına ahçılıkta bir branş olabilecek kadar zenginliğe sahip yemek kültürüdür salatalarımız.
İşte o salataların en favorisi.
Şimdi tam da zamanı.
 MARUL SALATASI
Malzemeler:
1 adet marul
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı turp
10 - 12 adet cherry domates
1 adet limon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz


Yapılışı:
Marulun yapraklarını tek tek ayırıp yaprağı yıpratmadan güzelce yıkayalım.Sularının akması için yaprakları hafifçe sallayıp, salata kasemizin içine bıçakla 1 cm eninde doğrayalım.
Kuru soğanımızı piyazlık olarak, turpumuzuda küçük küpler halinde doğrayalım.
Domateslerimizin 4 tanesini süsleme için ayıralım. Geriye kalan domatesleri salataya uygun büyüklükte doğrayalım.
Üzerine bir adet limonun suyu ile zeytinyağını gezdirelim.
Tuzumuzuda damak tadımıza uygun olarak serpelim.
Bütün malzemeleri karıştıralım ve üzerini ayırdığımız domateslerle süsleyelim.



                                                                                 AFİYET OLSUN.

                        
                                                                

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder