Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Nisan 2012 Cumartesi

MAKARNALI BÖREK

Malzemeler:
4 yumurta
3 adet yufka
1 paket fiyonk makarna
4 lt su
1 su bardağı sıvı yağ
250 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz

Yapılışı:

1 paket makarnayı tuzlu suda haşlayalım ve süzelim.
Büyük bir fırın tepsisinin içini yağlayalım. Yufkanın bir tanesini tepsiye serelim. Çukur bir kasede yağı ve yumurtaları çırpalım. Bu sosun üçte birini yufkanın üzerine döküp, yayalım. Üzerine haşladığımız makarnanın yarısını her tarafa eşit miktarda gelecek şekilde yayalım. Üstüne ince ince kıyılmış maydanozun ve rendelenmiş peynirin de yarısını eşit şekilde yayalım. Üzerine yufkayı buruşturarak serelim ve kalan sosun yarısını döküp, yayalım. Tekrar geriye kalan makarna, maydanoz ve peyniri eşit şekilde yayalım. En üstede yufka serelim ve üzerine kalan sosu dökelim. 175oC'lik fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin.

                                                           AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder