Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Nisan 2012 Salı

LİMONLU KEK



LİMONLU KEK
Malzemeler:

Kek İçin Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
1paket kabartma tozu
1 limonun suyu
2 çay kaşığı limon tuzu

Kreması İçin Malzemeler:
100 gr beyaz çikolata
3 yemek kaşığı limon suyu
1 limonun kabuğunun rendesi

Yapılışı:

Derin bir çırpma kabının içinde yumurta ve şekeri çırpın. Limon tuzunu bir limonun suyu içinde eritin. Geriye kalan tüm malzemelerle birlikte limon suyunu da bu karışıma ekleyin ve karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına dökün ve 175 ºC'de pişirin. Piştikten sonra kalıbından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Isıya dayanıklı bir kabın içine beyaz çikolatayı ve limon suyunu koyun. İçi sıcak su dolu bir tencerenin içine yerleştirin. Çikolata eridikten sonra içine limon kabuğu rendesini de ekleyip, karıştırın. Sonra bu çikolata sosu soğuyan kekinizin üzerine dökün ve kekiniz de boş yer kalmayacak şekilde sürün. Kekiniz soğuduğu zamanda dilimleyerek servis yapın.

NOT: Un, pirinç ununu ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Sonra bu karışımı kabınıza elekten geçirerek ilave edin. Un ile yapılan tüm tariflerde un ile beraber elekten geçebilecek tüm kuru malzemeleri elekten geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü homojen bir dağılım sağlanıyor ve daha iyi kabarıyor.

                                                                AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder