Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Nisan 2012 Cumartesi

LAHANA SARMASI








Malzemeler:
1 adet lahana
2 su bardağı pirinç
7 yemek kaşığı zeytinyağı
demet maydanoz
3 adet kuru soğan
6 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Yapılışı:
Lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla koni şeklinde keserek çıkartalım. Yapraklarını tek tek ayıralım. Derin bir tencereye su ve bir tatlı kaşığı tuz koyup kaynatalım. Kaynayan suda lahanaları 1 – 2 dakika bekleterek kaynatın. Daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakalım.
Derin bir kasede pirinci yıkayalım. İçine kuru soğanları ve domatesleri yemeklik olarak, maydanozları da ince ince doğrayalım. Domates salçasını, zeytinyağını, kimyonu, karabiberi, pulbiberi, kuru nane ve tuzu ekleyip, malzemelerimizi iyice karıştıralım.
Lahanayı hazırladığımız içle aynı yaprak sarması sardığımız gibi veya muska şeklinde saralım. 1 – 1,5 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirelim. Sonra da servis yapalım.
                                                                 AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder