Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Nisan 2012 Salı

KUNTA KİNTE (BROWNİ)



Çiğ yumurta sevmeyenlere uygun...
Malzemeler:
4 yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kakao ( 25 gr )
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1/2 limonun suyu
Yapılışı:
Derin bir çırpma kabının içinde süt, şeker, sıvı yağ, kakao, vanilya ve limon suyunu çırpalım. Sonra bu karışımdan bir su bardağını ayıralım. Kabın içine yumurtayı katıp çırpalım. Sonra un ve kabartma tozunuda ekleyip tekrar çırpalım. Yağladığınız kek kalıbımıza dökelim ve 175ºC'de pişirelim.
Kekimizi fırınımızdan çıkaralım ve arzu ettiğimiz şekilde dilimleyip, önceden ayırdığınız 1 su bardağı karışımı üzerinde kuru yer kalmayacak şekilde yayarak dökelim. 
NOT: Ben çiğ yumurtanın zararlı olduğunu düşündüğüm için diğer kunta kinte (browni) tariflerinden farklı yapıyorum. Ama sonuç aynı oluyor. Bunun için bardağa ayırdığım karışımın içinde yumurta yok. Ayrıca un ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Sonra bu karışımı kabınıza elekten geçirerek ilave edin. Çünkü homojen bir dağılım sağlanıyor ve daha iyi kabarıyor.
                                    AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder