Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

KOPARTMA KURABİYE


Lezzetli bir kurabiye tarifi. Öğretmen Fatma Teyzemin kopartma kurabiyesi.

Malzemeler:
4 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 paket margarin (250 gr)
½ çay bardağı sıvı yağ
11 çay bardağı un
1 çay bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
1 paket vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 limonun kabuğunun rendesi

Yapılışı:

Derin bir kabın içine unu, vanilini ve kabartma tozunu elekten geçirelim. Havuz gibi ortasını açalım. Unun ortasına yumurtaları, şekeri, sıvı yağı, eritilmiş margarini, limon kabuğu rendesini ve dövülmüş fındık veya cevizi koyalım. Ortadaki malzemeyi elimizle karıştıralım ve unu yedire yedire yani dıştan içe malzemeyi yoğuralım ve kurabiye hamurumuzu elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparalım. Yağlanmış bir fırın tepsisine veya yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye aralıklı olarak kopardığımız hamurları şekil vermeden atalım yani dizelim. Önceden ısıtılmış 175oC'lik fırında pişirelim.

                                                         AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder