Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Nisan 2012 Salı

KISIR


Allaha ve Resûlüne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin.
Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider.
Sabırlı olun.
Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.
Enfâl, 8/46
Allahım, beni bağışla, bana merhamet et, bana hidayet nasip eyle,  bana âfiyet ve (hayırlı) rızık ver.
Müslim, Zikir,35


Herkesin bir kısır tarifi vardır. Buda benim kısır tarifim.
KISIR
Malzemeler:

2 su bardağı ince bulgur
3 adet büyük soğan
4 - 5 adet büyük diş sarımsak
3 - 4 adet yeşil biber

2 adet etli kırmızı biber (kapya)
4 - 5 adet domates
1 demet maydanoz
1 limon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı yağ
Tuz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay veya tatlı kaşığı karabiber
1 çay veya tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay veya tatlı kaşığı pulbiber

Yapılışı:

2 su bardağı ince bulguru ayıklayalım. Kapaklı bir kabın içine veya tencereye alalım. Bir limonun suyunu sıkalım ve bulgurun içine dökelim. Üzerine bulgurun üstünü örtecek kadar sıcak su ekleyelim ve kapağını kapatalım.



Bulgurumuz şişerken soğanları soyup küçük kareler halinde keselim ve tavaya alalım. Tavaya rendelediğimiz sarımsakları, tuzu ve yağı ekleyip soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavuralım.  Tavayı söndürmeden önce salçalarımızı, nar ekşisini, kuru naneyi, kimyonu, sumağı, karabiberi, kırmızıbiberi ve pulbiberi ekleyip bir kaç dakika daha kavuralım.



Sonra şişen bulgurumuzun üzerine döküp kaşıkla, bulgur tamamen kırmızı renge döneseye kadar karıştıralım ve dinlenmeye bırakalım.



Maydanozlarımızı ince ince doğrayalım.

Domateslerimizin kabuklarını soyup küçük küpler halinde, biberlerimizi de ince ince doğrayalım. Sonrada bulgurun üzerine döküp karıştıralım.



Sedef'in Notu: Malzeme listesinin uzunluğu sizi korkutmasın. İnanın çok lezzetli oluyor. Arzuya göre yazın kısırınızın içine salatalığı, kışın ise salatalık turşusunu küçük küpler halinde doğrayarak ekleyebilirsiniz. Ayrıca kuru naneye ilaveten evinizde varsa taze nanede ekleyebilirsiniz.

PÜF NOKTAM:
Kısırınızın tane tane olması için doğradığınız domatesleri  süzgecin içine alıp suyunu süzerseniz  kısırınız daha güzel olur yani ıslak ıslak çamur gibi olmaz. 


                                                                 AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder