Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Nisan 2012 Salı

KIBRIS PASTASI







Süper ikinci bir kek daha. Hem tatlı niyetinede süper bir ikram.
Malzemeler:
Keki için malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ince irmik
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
paket kabartma tozu
Şerbeti İçin Malzemeler:
2 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Muhallebesi İçin Malzemeler:
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 limonun kabuğunun rendesi
Yapılışı:
Önce keki hazırlayalım. Derin bir çırpma kabının içinde yumurta ve şekeri çırpalım. Geriye kalan tüm malzemeleri bu karışıma ekleyelim ve karıştıralım. Yağladığınız kek kalıbına dökelim ve 175 ºC'de pişirelim. Keki fırından çıkaralım. Kekimiz soğurken şerbet yapımına geçelim. Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Şerbet kıvamına gelince ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz. Buradaki püf nokta sıcak keke ılık şerbetin dökülmesidir.
Soğuyan kekinize ılık şerbeti döktükten sonra soğumaya bırakalım. Kekimiz soğuyunca muhallebi yapacağımız tencere içine unu, nişastayı, şekeri koyalım ve iyice karıştıralım. Üzerine sütü ve vanilyayı ilave edelim (Tüm sütlü tatlılarda şekerle unu karıştırarak bu işlemi yaparsanız topaklanma riskini ortadan kaldırırsınız.) ve kısık ateşte muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebiyi çırpma kabına alalım ve 5 dakika mikserle çırpalım. Sonra kekimizin üzerine dökelim ve soğuyunca buzdolabına koymadan önce üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim. Soğuk olarak servis yapalım.
Sedef'in Notu: Bu keki bir gün dolapta bekletirseniz daha da lezzetli oluyor. Eğer vaktiniz yoksa pastanızı buzdolabına koyduktan en az 4 - 5 saat sonra servis yapmanızı öneririm.
Eğer bu tarifi beğendiyseniz bir benzeri olan HAŞHAŞLI KEK ve GALETA UNLU PASTA'ya da bakmanızı öneririm.
          AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder