Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Nisan 2012 Cumartesi

KERMES HAZIRLIKLARIM






Gittiğim Kuran Kursumuzun 15 Nisan Cuma günü yapılan kermesi için hazırladığım yani benim payıma düşen yapmam gereken yiyecekler…
Kermesimiz sabah 8:30’dan akşam 21:00’a kadar sürdü. İnanın arkadaşlarım ve benim yaptığım tüm yiyecekler saat 14:00 gibi bitmişti. Bu kadar ilgi göreceğimizi beklemiyorduk. “Keşke daha çok hazırlansaydık.” dedik. Üstüne üstlük saç böreği malzememizde saat 15:00 gibi bitince sadece tekstil kısmımızla ve yufka yapımıyla kaldık. Çok yorucu ama çok huzurlu bir gündü. Sonuçta elde edilen parayla camimizin kadın bölümü halı kaplanacaktı ve biz bunu sadece gönüllü olarak çalışan 10 kişi başarabilmiştik. Kermes sabahı standımıza baktığımda çalışan 10 kişi ve bu mükemmel sonuç diye düşünüp gururlanmıştım. İnanın çok yorulduk. Mantı açtık, içli köfte yaptık, sarma sardık ve hepsi birer günden 3 gün sürdü. 4. Gün pişirip koliledik ve evlerimize gidip akşam geç saatlere kadar mutfakta çalıştık. Kısacası verdiği haz anlatılamaz.  






REVANİ

Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi

Şerbeti İçin:
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

Yapılışı:

Önce şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynamasını beklerken de kek yapımına başlayalım. Derin bir çırpma kabının içinde yumurta ve şekeri çırpalım. Geriye kalan tüm malzemeleri bu karışıma ekleyelim ve karıştıralım. Yağladığımız kek kalıbına dökelim ve 175 ºC'de üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca istediğimiz şekilde keselim.
Buradaki püf nokta sıcak keke ılık şerbetin dökülmesidir.
NOT: Resimde gördüğünüz borcama bu tarifi 1,5 tarif olarak yaptım. Revani az kabarırsa beğenilmez. Benimkiler hayırlı bir işi için olduğundan mı ne kabarmaktan yarıldı.
                                                                                AFİYET OLSUN.






MADLEN KEK

Malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limonun kabuğunun rendesi

Yapılışı:
Derin bir çırpma kabının içinde yumurta ve şekeri çırpın. Geriye kalan tüm malzemeleri bu karışıma ekleyin ve tekrar çırpın. Yağladığınız kek kalıbına dökün ve 175 ºC'de pişirin.

NOT: Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu bir kapta karıştırın. Sonra bu karışımı kabınıza elekten geçirerek ilave edin. Un ile yapılan tüm tariflerde un ile beraber elekten geçebilecek tüm kuru malzemeleri elekten geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü homojen bir dağılım sağlanıyor ve daha iyi kabarıyor.
NOT: Madlen kekleri satışa uygunluk ve görsellik amaçlı olarak resimde masanın kenarında gördüğünüz kek kalıplarımla yaptım. Yukarıda yazan tariften 24 kalıp kek çıkıyor. Ama ben 2 sefer yaptığım için 48 kek hazırladım.
                                                                         AFİYET OLSUN.






ÇOCUKLAR İÇİN KURABİYELER (BONİBONLU, DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYELER VE PANDA KURABİYELER)

Malzemeler:
250 gr (1 paket) eritilmiş margarin
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao

Süslemek İçin:
1 yumurta akı
3 kutu bonibon
Damla çikolata

Pandaların Yapılışı:
Bütün malzemeler derin bir kapta özleşene kadar yoğurulur. Hamurun 3’te biri ayrılır ve bu ayrılan kısma kakao ilave edilip iyice yoğrulur. Kakaolu hamur merdaneyle açılır ve su bardağıyla yuvarlaklar kesilir. Beyaz hamurda merdaneyle açılır ve her kakaolu yuvarlak için 3 tane beyaz yuvarlak kesilir. (Ben kola şişesinin ağzıyla kestim.)
Bir tabağa yumurtanın beyazını koyalım. Yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine kakaolu yuvarlağımızı koyalım. 2 tane beyaz yuvarlağı yumurta akına batırıp kulak olacak şekilde kakaolu yuvarlağın altına koyup hafifçe şekli bozmadan bastıralım. 3. beyaz yuvarlağı yine yumurta akına batıralım ve kakaolu yuvarlağın üzerine ağız olacak şekilde yapıştıralım.
Göz kısmı için beyaz hamurdan mercimek tanesi kadar yuvarlaklar yapalım ve yine yumurta akıyla kakaolu hamura yapıştıralım. Sonrada göz ve burun kısmına damla çikolata batıralım.
Bonibonlu ve damla çikolatalı kurabiyeler için istediğiniz hamur kalıplarını kullanabilirsiniz. Ben yıldız ve çam ağacı kalıplarını seçtim. Sonrasında da istediğiniz gibi süsleyin.
Önceden 170oC’de ısıtılmış fırında pişirelim.
NOT: Resimde gördüğünüz kurabiyeler için yine 2 kat malzeme kullandım.
                      
                                                                                    AFİYET OLSUN.





ÇİKOLATALI YAŞ PASTA

Malzemeler:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Kreması:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı kakao

Keki Islatmak İçin:
1 su bardağı şekerli neskafe

Süslemek için:
Damla çikolata
80 gr’lık bitter çikolata

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri 5 dakika mikserle yüksek devirde çırpalım. Geri kalan bütün kek malzemelerini ilave edip tekrar çırpalım. Hamurumuzu yağlanmış kek tepsisine dökelim.

Önceden 180oC’de ısıtılmış fırında pişirelim.

Pişen kekimizi servis tabağımıza ters çevirelim ve kırmadan çıkaralım. Kekimiz soğurken kremamızı hazırlayalım. Şeker, un ve kakaoyu iyice karıştırıp üzerine karıştıra karıştıra sütü ilave edelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kremamızı pişirelim. Kekimiz soğuyunca uzun bir bıçakla keki yarıdan bölelim ve neskafeyle ıslatalım. Üzerine kremamızın üçte birini dökelim ve eşit şekilde yayalım. Üzerine de arzumuza göre damla çikolata serpelim. Sonra kekin diğer parçasını üzerine kapatalım ve neskafeyle ıslatalım. Üzerine de kalan kremamızı dökelim ve her tarafını eşit şekilde kaplayalım. Kremamızda soğuyunca 80 gr’lık bir bitter çikolatayı rendemizin iri tarafıyla rendeleyelim ve pastamızı süsleyelim.

                                                                                 AFİYET OLSUN. 

HAZIRLADIĞIM KOVALAR













HAZIRLADIĞIM LİFLER









4 yorum :

  1. hoşgeldin sevgili pınar . sayfanız hayırlı olsun bol paylaşımlarda buluşmak üzere kolay gelsin.. emeklerine sağlık çok güzel bir sayfanız olmuş çok beğendim işleinizde öyle allah utandırmasın ..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk canım. Teşekkür ederim. Sayfama Allah'ın izniyle "Yağlı Boya Tasarım" ın elleri değmek üzere. Geri sayımdayım ve heyecanlıyım. Eminim çok güzel olacak ve umarım sizlerde beğenirsiniz.

      Sil
  2. ben bu bloğu teni keşfettim ve bayıldım herşey süper

    YanıtlaSil
  3. bu arada adım Necla, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil