Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Nisan 2012 Çarşamba

KARNABAHAR SALATASI ya da KARNABAHAR KISIRI



Hafif, yapımı kolay, ama lezzetli bir salata, bir kısır, kısacası bir aperatif.



KARNABAHAR SALATASI - KARNABAHAR KISIRI
Malzemeler:
1 küçük boy karnabahar (Benimki 400 gr geldi)
6 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dere otu
2 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:

Karnabaharımızı çiçeklerinden parçalara ayırıp suda güzelce yıkayalım. Salata kasemize karnabaharların sadece çiçek kısımlarını çiğden yani pişirmeden  rendenin iri tarafıyla rendeleyelim. Bütün karnabaharlarımızın sadece çiçek kısmı rendelendiği zaman görüntü bulgura benzediği için bu salataya kısır diyenlerde oluyor.

Karnabahar tanelerimizin üzerine taze soğanımızı, maydonozumuzu ve dereotumuzu ince ince kıyalım. Tuzumuzu serpelim. 2 adet limonun suyu ile zeytinyağımızı da ilave edip güzelce karıştıralım. Servise hazırdır. 
NOT: Karnabaharlar limon suyunu ve zeytinyağını aynı kısır gibi emiyor.


                                                                        AFİYET OLSUN.

   
                                                          

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder