Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

KARALAHANA SARMASI




Malzemeler:
2 demet karalahana
1 su bardağı pirinç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
2 adet kuru soğan
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz

Yapılışı:

Karalahana yapraklarını yıkayalım ve saplarını keselim. 1 – 1,5 litre kadar su kaynatalım ve pazıları ve saplarını suyun içine daldırıp hemen çıkaralım. Sapları sarmamızı pişireceğimiz tencerenin altına aralıklı olarak dizelim.

Derin bir kasede pirinci yıkayalım. İçine kuru soğanları ve domatesleri yemeklik olarak, maydanozları da ince ince doğrayalım. Domates salçasını, zeytinyağını, kimyonu, karabiberi, pulbiberi, kuru nane ve tuzu ekleyip, malzemelerimizi iyice karıştıralım.

Karalahana hazırladığımız içle aynı yaprak sarması sardığımız gibi veya muska şeklinde saralım. 1 – 1,5 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirelim. Piştiği zaman üzerine 1 – 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirip, dinlenmeye bırakalım. Sonra da servis yapalım.

                                                                 AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder