Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Nisan 2012 Pazartesi

FIRINDA HAMSİ TAVA


Kızartma tadını aratmayacak kadar lezzetli ama kızartmaya oranla çok daha az kalorili ve hafif tarifimi. Aslında hamsi dahil tüm balıkları tavası yerine bu şekilde hazırlamanızı tavsiye edebilirim. Hamsi tava kadar uğraştırıcı ve kokulu olmayan ayrıca da hamsi tava severlerin çok beğeneceğinden emin olduğum tarifim:
Babam bugün 1,5 kilo hamsi aldığı için ben büyük fırın tepsisine hazırladım.
Malzemelerim:
1,5 kilo hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 tepeleme yemek kaşığı buğday unu
1 kahve fincanı sıvıyağ
Yeterince tuz
Yapılışı:
Ayıklanmış ve yıkanmış hamsileri süzgeçte güzelce süzelim ve bir kaba alalım. Üzerine sıvıyağımızı gezdirelim, bütün hamsilerimizin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştıralım.
Çukur bir kasede mısır unu, buğday unu ve tuzu karıştıralım. Hamsileri tek tek bu una bulayalım.
Tepsimizin içine yağlı kağıt serelim. Üzerine unladığımız hamsileri yerleştirelim.
Önceden 200oC'de ısıtılmış fırında  pişirelim. Sıcak servis yaptım.
                                                               AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder