Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Nisan 2012 Perşembe

KABAKLI ÇÖREK

Bazen insanları hafife almak için “Çocuk gibisin.” “Çocuk gibi davranıyorsun.” denir ya. Bu hikayeden sonra çocuk gözüyle bakmanın basit olmadığını anlıyor insan.

ÖZGÜRLÜK ENGELE TAKILAMAZ.

Küçük kızın babası İspanya'nın en ağır siyasi cezalarının verildiği bir hapishanede mahkumdu. Fırsat bulduğu her haftasonu babasını ziyaret için annesiyle birlikte hapishaneye giderdi. Yine bir ziyarete giderken babası için çizdiği resmi yanında götürdü. Ancak hapishane kurallarına göre özgürlüğü çağrıştıran her türlü şeyin mahkumlara verilmesi yasaktı. Bu sebeple kağıda çizdiği kuş resmini kabul etmemişler ve oracıkta yırtmışlardı. Çok üzülmüştü küçük kız. Babasına söyledi bunu, o da:

- “Üzülme kızım, yine çizersin; bu sefer çizdiklerine dikkat edersin olur mu?” dedi. Küçük kız diğer ziyaretinde babasına yeni bir resim çizip götürdü. Bu sefer kuş yerine bir ağaç ve üzerine siyah minik benekler çizmişti. Babası keyifle resme baktı ve sordu:

- “Hmmm! Ne güzel bir ağaç bu! Üzerindeki benekler ne? Portakal mı? Küçük kız babasına eğilerek, sessizce:

- “Hşşşşt! O benekler ağacın içinde saklanan kuşların gözleri!.....” dedi.

ALINTIDIR.


KABAKLI ÇÖREK

Malzemeler:
2 yumurta
2 su bardağı rendelenmiş kabak
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı çörek otu

Yapılışı: Derin bir çırpma kabının içinde yumurtaları, yoğurdu ve sıvı yağı çırpalım. İçine ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunu, peyniri ve kabağı ekleyip karıştıralım. Sonra un, tuz ve kabartma tozunuda ekleyelim ve çırpalım. Yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye veya içini yağladığımız borcamımıza ya da teflon tepsimize dökelim ve hamuru iyice yayalım. Üzerinede çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış fırında 175 oC de pişirelim. Fırından çıkarınca daha yumuşak olması için üzerini başka bir fırın tepsisiyle kapatalım. Ilık iken dilimleyip servis yapalım.

NOT: Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın. Sonra bu karışımı kabınıza elekten geçirerek ilave edin. Un ile yapılan tüm tariflerde un ile beraber elekten geçebilecek tüm kuru malzemeleri elekten geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü homojen bir dağılım sağlanıyor ve daha iyi kabarıyor.
                                                            AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder