Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Nisan 2012 Pazar

KABAK KARNIYARIK









Kabak ile ne yapabiliriz sorusuna annemden cevap olarak, alternatif bir yemek tarifi geldi. Annemin yıllar sonar ikinci kez yaptığı bir yemek olmakla birlikte, yanında cacık ile güzel bir lezzet ikilisi yakaladığımız, güzel bir menü oldu.
Malzemeler:
4 adet kabak
500 gr kıyma
2 adet büyük kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
5 – 6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Kimyon
Zeytinyağı
Maydanoz
Yapılışı:
Kabaklarımızı yıkayalım ve kuruluyalım. Kabaklarımızı boylamasına tam ortadan 2 ye bölelim. Kabağın kesilen yüzeyinin içini yüzey boyunca soyalım.
Dikkat ederseniz kabaklarımızın kabuğunu soymadık. Sadece kabuki kısmına bıçakla derin olmadan bıçakla çizikler atalım.
Bir tavaya kıymamızı koyalım ve suyunu çekene kadar kavuralım. İçine soğanımızı ve biberimizi yemeklik olarak doğrayalım. Sarımsaklarımızı halka halka doğrayalım ve zeytinyağı ile tuzunu ekleyip kavurmaya devam edelim. Sonra karabiber ve kimyonumuzu ilave edelim. Soğanlar yarı pişmiş durumda iken kabukları soyulmuş ve minik küpler halinde doğranmış 2 domatesimizi ilave edelim. Bu şekilde de birkaç dakika kavrulduktan sonra ocaktan alalım ve son olarak ince doğranmış maydanozlarımızı ekleyip karıştıralım.
Hazırladığımız kıyma harcımızı kabakların içerisine dolduralım. Üzerini geri kalan 2 adet kabukları soyulmuş yarım ay şeklindeki domateslerle süsleyelim.
Salçamızı 2 su bardağı kaynamış suda eriterek kabakların bulunduğu tepsiye dökelim.
Önceden ısıtılmış 175oC'lik fırında kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
                                                                                  AFİYET OLSUN. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder