Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Nisan 2012 Pazar

KABAK BÖREĞİ












Başka bir deyişle tavada az yağlı kabak mücver...

Malzemeler:
2 -3 adet taze kabak
adet patates
1 adet havuç
adet büyük kuru soğan
1,5 yemek kaşığı un
adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1/2 paket kabartma tozu
Yeterince tuz
Pulbiber, karabiber ve kuru nane

Yapılışı:
Derin bir kaba kabakları, patatesi ve havucu soyup, rendeleyelim. İçine soğanı ve maydanozu ince ince kıyalım. Bir kap içinde yumurtaları kırıp çatalla çırptıktan sonra ilave edelim. Tuzunu, baharatlarını, ununu ve kabartma tozunu da ilave edip iyice karıştıralım. Yağlanmış 30cm'lik bir teflon tavaya eşit şekilde yayalım. Kısık ateşte kızarana kadar pişirelim. Sonra tavamızdan büyük bir tepsiye tavayı ters çevirelim (kızaran taraf üstte olucak) ve tekrar başka bir tepsiye yine böreğimizi ters çevirelim (çiğ taraf üstte olacak). Sonra tavamızı yağlayalım, böreğimizi tepsiden tavaya çevirelim ve kısık ateşte pişirelim. Böylece çiğ taraf tavaya gelir ve kızaran yüz yukarıda kalır. Yumuşak bir kıvamda olduğu için ilk çevirdiğimiz tepsiden tavaya kaydırarak indiremiyoruz. Bu nedenle bu şekilde çeviriyoruz. Sonra tavadaki kısımda kızarınca servis kabımıza böreğimizi ters çeviriyoruz. İçini çekip soğumaya yakın veya soğuduğunda servise sunabilirsiniz. 
                                                                          
 AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder