Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE (Pastane kurabiyesi)





Malzemeler:
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin (250 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
6 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 çay bardağı hindistan cevizi

Üzeri İçin Malzemeler:
1 yumurtanın akı
1 – 2 çay bardağı hindistan cevizi (kullanıma bağlı)

Yapılışı:

Derin bir kabın içine un, vanilin ve kabartma tozunu elekten geçirelim. Başka derin bir kabın içinde de yumurta sarısı, pudra şekeri, sıvı yağ, eritilmiş margarini ve hindistan cevizini karıştıralım. Bu karışımın üzerinede elekten geçirdiğimiz unlu karışımı, unu yedire yedire dökelim ve kurabiye hamurumuzu elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparalım. Top şeklini verelim, biraz elimizle bastıralım ve önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batıralım. Yağlanmış bir fırın tepsisine veya yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye aralıklı olarak dizelim. Önceden ısıtılmış 175oC'lik fırında pişirelim.

Not: Bu kurabiyenin hamuru diğer kurabiyelere benzemiyor. Dağınık bir hamur. Şekil vermek biraz zahmetli ama zahmete değer bir tadı var. 
             

                                                                    
 AFİYET OLSUN.



1 yorum :