Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Nisan 2012 Salı

HAVUÇLU KEK



HAVUÇLU KEK  (KAKAOLU)
Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı havuç rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı kakao ( 25 gr )
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Derin bir çırpma kabının içinde yumurta ve şekeri çırpalım. Geriye kalan tüm malzemeleri bu karışıma ekleyelim ve karıştıralım. Yağladığımız kek kalıbımıza dökelim ve 175ºC'de pişirelim.
NOT: Un, kabartma tozu ve kakaoyu bir kapta karıştıralım. Sonra bu karışımı kabımıza elekten geçirerek ilave edelim. Un ile yapılan tüm tariflerde un ile beraber elekten geçebilecek bütün kuru malzemeleri elekten geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü homojen bir dağılım sağlanıyor ve daha iyi kabarıyor.
                                          AFİYET OLSUN.
HAVUÇLU KEK  (SADE)
Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
3 su bardağı havuç rendesi
¾ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kıyılmış ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 limonun kabuğunun rendesi
Yapılışı:
Derin bir çırpma kabının içinde yumurta ve şekeri çırpalım. Geriye kalan tüm malzemeleri bu karışıma ekleyelim ve karıştıralım. Yağladığımız kek kalıbımıza dökelim ve 175ºC'de pişirelim.
NOT: Un, kabartma tozu ve vanilini bir kapta karıştıralım. Sonra bu karışımı kabımıza elekten geçirerek ilave edelim. Un ile yapılan tüm tariflerde un ile beraber elekten geçebilecek bütün kuru malzemeleri elekten geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü homojen bir dağılım sağlanıyor ve daha iyi kabarıyor.
                                             AFİYET OLSUN. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder