Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

HAVUÇ EZMESİ



Malzemeler:
6 - 8 adet orta boy havuç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
6 - 8 yemek kaşığı yoğurt
5 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı:

Havuçlarımızın kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Tavaya yağı koyalım ve yağ ısınınca havuçlarımızı ilave edelim. Havuçları ara ara karıştırarak yumuşayana dek pişirelim. Piştikten sonra çukur bir kaseye alalım ve soğumasını bekleyelim.

Başka bir kabın içine yoğurdu koyalım ve içine rendelenmiş veya dövülmüş sarımsakları ve tuzu ekleyip, karıştıralım. Soğuyan havuçları sarımsaklı yoğurdumuzun içine ilave edelim. Havuç ezmesini ekmek dilimlerinin üzerine sürelim. Arzuya göre pulbiber, nane veya incecik kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servis yapalım.

Not: Ben havuç ezmesini çay saatindeki ikramlarımda da ekmeğe sürmeden ortaya servis yapıyorum. Misafirlerimin bazısı ekmeğe sürerek, bazısıda ekmeksiz olarak yiyor.

                                                                    AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder