Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Nisan 2012 Salı

HAŞHAŞLI KEK








Süper üçüncü bir kek daha. Hem tatlı niyetinede süper bir ikram.
Malzemeler:
Keki için malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı ince irmik
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı mavi haşhaş
2 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin Malzemeler:
2 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Muhallebesi İçin Malzemeler:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı nişasta
1 vanilya
1 limonun kabuğunun rendesi
Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynamasını beklerken de kek yapımına başlayalım. Derin bir çırpma kabının içinde yumurta ve şekeri çırpalım. Geriye kalan tüm malzemeleri bu karışıma ekleyelim ve karıştıralım. Yağladığımız kek kalıbına dökelim ve 175 ºC'de pişirelim. Buradaki püf nokta sıcak keke ılık şerbetin dökülmesidir.
Pişen kekimize şerbeti döktükten sonra soğumaya bırakalım. Kekimiz soğuyunca muhallebi yapacağımız tencere içine unu, nişastayı, şekeri koyalım ve iyice karıştıralım. Üzerine sütü ilave edelim (Tüm sütlü tatlılarda şekerle unu karıştırarak bu işlemi yaparsanız topaklanma riskini ortadan kaldırırsınız.) ve kısık ateşte muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebiyi çırpma kabına alalım ve 5 dakika mikserle çırpalım. Sonra kekimizin üzerine dökelim ve soğuyunca buzdolabına koymadan önce üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim. Soğuk olarak servis yapalım.
Sedef'in Notu: Un ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Sonra bu karışımı kabınıza elekten geçirerek ilave edin. Un ile yapılan tüm tariflerde un ile beraber elekten geçebilecek tüm kuru malzemeleri elekten geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü homojen bir dağılım sağlanıyor ve daha iyi kabarıyor. Ayrıca bu keki bir gün dolapta bekletirseniz daha da lezzetli oluyor.
Eğer bu tarifi beğendiyseniz bir benzeri olan GALETA UNLU PASTA ve KIBRIS PASTASI'na da bakmanızı öneririm.
                                             AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder