Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Nisan 2012 Salı

GALETA UNLU PASTA


GALETA UNLU PASTA
Süper bir kek. Hem tatlı niyetinede süper bir ikram.
Malzemeler:
Keki için malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
paket kabartma tozu
Şerbeti İçin Malzemeler:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebesi İçin Malzemeler:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 vanilya
1 limonun kabuğunun rendesi
Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Şerbet kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Sonra kek yapımına geçelim. Derin bir çırpma kabının içinde yumurta ve şekeri çırpalım. Geriye kalan tüm malzemeleri bu karışıma ekleyelim ve karıştıralım. Yağladığınız kek kalıbına dökelim ve 175 ºC'de pişirelim. Buradaki püf nokta sıcak keke soğuk şerbetin dökülmesidir.
Pişen kekinize şerbeti döktükten sonra soğumaya bırakalım. Kekimiz soğuyunca muhallebi yapacağımız tencere içine unu, nişastayı, şekeri koyalım ve iyice karıştıralım. Üzerine sütü ve vanilyayı ilave edelim (Tüm sütlü tatlılarda şekerle unu karıştırarak bu işlemi yaparsanız topaklanma riskini ortadan kaldırırsınız.) ve kısık ateşte muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebiyi çırpma kabına alalım ve 5 dakika mikserle çırpalım. Sonra kekimizin üzerine dökelim ve soğuyunca buzdolabına koymadan önce üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim. Soğuk olarak servis yapalım.
Sedef'in Notu: Bu keki bir gün dolapta bekletirseniz daha da lezzetli oluyor. Eğer vaktiniz yoksa pastanızı buzdolabına koyduktan en az 4 - 5 saat sonra servis yapmanızı öneririm.
Eğer bu tarifi beğendiyseniz bir benzeri olan HAŞHAŞLI KEK ve KIBRIS PASTASI'na da bakmanızı öneririm.
                                              AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder