Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Nisan 2012 Pazar

FIRINDA KABAK MÜCVER













Arkadaşlar aranızda kabak mücver sevmeyen var mı?
Bu tarife baktığınıza göre mücver seversiniz.
Sanki "Kabak mücver çok güzel ama ağır olmasa dahi iyi olurdu." diyenleri duyuyorum.
O zaman kızartmayı ağır bulan, yazın sıcağında hafif tatlar arayan ama mücversiz de olmaz diyenler için harika bir lezzet.
İşte tarif:

Malzemeler:
1 kilo taze kabak
2 adet büyük patates
2 adet büyük kuru soğan
1 su bardağı un
4 adet yumurta
1/2 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
Yeterince tuz
Pulbiber, karabiber ve kuru nane
Yapılışı:
Derin bir kaba kabakları ve patatesleri soyup, rendeleyelim. İçine soğanları, dereotunu ve maydanozu ince ince kıyalım. Bir kap içinde yumurtaları kırıp çatalla çırptıktan sonra ilave edelim. Tuzunu, baharatlarını, ununu ve kabartma tozunuda ilave edip iyice karıştıralım. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine eşit şekilde yayalım ve üzerine çörek otu serpelim. Başta 150oC'lik fırında 20 - 25  dakika kadar pişirelim sonra fırını 180oC'ye getirelim ve altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.  Fırından çıkınca ılık olarak servise sunalım.
  AFİYET OLSUN. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder