Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Nisan 2012 Cumartesi

ELMALI TART










Malzemeler:
Hamuru için:
250 gr oda sıcaklığında tereyağlı margarin
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Ele yapışmadığı anda un eklemeyi kesin.)
İçine:
10 adet rendelenmiş elma
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tarçın
2 su bardağı kıyılmış ceviz (Arzuya göre ceviz yerine rondadan çekilmiş fıstık veya fındık koyabilirsiniz.)
Yapılışı:
Yağları, şekeri ve yumurtayı güzelce karıştıralım. Kabartma tozunu ekleyelim ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. Elimize yapışmamaya başladığı anda un eklemeyi keselim. Büyük fırın tepsisini iyice yağlayalım. Yoğurduğumuz hamurun üçte ikisini tepsiye eşit seviyede yayalım. Geriye kalan üçte birlik hamuru 10 dakika dinlenmesi için buzluğa koyalım.
Rendelediğimiz elmamızı, şekeri, tarçını ve cevizi iyice karıştıralım.
PİŞİRMEDEN tart hamurumuzun üzerine eşit seviyede yayalım. Buzluktaki hamurumuzu çıkaralım ve rendemizin iri kısmı ile elmalı harcımızın üzerine eşit seviyede rendeleyelim.
Önceden ısıtılmış 180oC'lik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis yapalım.
                                                                                    AFİYET OLSUN.

1 yorum :

  1. Elmalı tart, elmalı kek hepsine bayılırım. Pastaneye uğrasam iyi olacak canım çekti valla.

    YanıtlaSil