Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Nisan 2012 Pazartesi

ELMALI PEKMEZLİ PASTA



MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN.
3 Şubat 2012 Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (sas) dünyamıza teşriflerinin 1441. yıldönümleridir.
Bugünün hem Cuma hem de Kandil olması dolayısıyla komşularla bir araya gelip Allahımızın kabul etmesini dileyerek dualar okuduk.
Bu özel günde komşularımızla bir arada olacağımız için komşumuza eli boş gitmek istemedik. Anneciğimin isteği üzerine bu harika tarifimizi hazırladık. Ilık olarak daha lezzetli olduğu için servis tabağımıza alır almaz duaya da geç kalmamak adına son halini sizlere görüntüleyemeden komşumuza gitmek zorunda kaldım.
İnşallah bir dahaki sefere o tablo halinide sizlerle paylaşabilirim. Pişmiş halini size şöyle anlatayım; Yukarıdaki fotoğraftaki elmaları kekin üstünde pekmezide elmalarla ve şekerle hafif karamelize olmuş olarak umarım hayal edebiliyorsunuzdur ya da en iyisi yağsız ve hafif olan bu pastayı hayal etmek yerine deneyin.
ELMALI PASTA
Kek İçin Malzemeler:
3 yumurta
2,5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu
4 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kekin Üstü İçin Malzemeler:
1 çay bardağı pekmez
3 yemek kaşığı şeker
2 - 3 elma
7 - 8 ceviz
 
Yapılışı:
Kullanacağımız kalıbımızın içini yağlayalım ve üzerine yarım çay kaşığı kadar unu serpip kalıbımızı un ile mantolayalım yani unu kalıbımıza yayalım.
Elmaların kabuğunu soyalım ve elmanızı büyüklüğüne göre 4 – 6 halka şeklinde keselim, elmaların içini çıkartalım. Bu elmaları yağlanmış kek kalıbımızın içine dizelim. Ortalarına yarım ceviz yerleştirelim. Ortada boş kalan kısma da yaprak şeklinde elmaları dizelim. Aralarındaki boşluklarada ceviz yerleştirelim.Elmaların üzerlerine de 3 yemek kaşığı şekeri serpelim. Sonrada pekmezi kaşık yardımıyla elmaların üzerine gezdirelim.
Derin bir çırpma kabının içinde yumurta ve toz şekeri çırpalım. Geriye kalan bütün kek malzemelerini bu karışıma ekleyelim ve karıştıralım. Karışımı tepsimizdeki pekmezli karışımın üzerine dökelim ve 175 ºC'de pişirelim. Piştikten sonra keki kalıbı içinde soğutarak ters çevirip servis tabağımıza alalım. Dilimleyip servis yapalım.
NOT:  Kekinizi ılıkla soğuk arasında yerseniz daha lezzetli oluyor.
                                                                                AFİYET OLSUN.

1 yorum :

  1. sevgili pinar eline sağlık arkadaşım .şablonunuza bayıldım çok iç açıcı harika bir sayfanız var .. hayırlı olsun..

    YanıtlaSil