Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Nisan 2012 Salı

ELMALI KEK (Diğer ELMALI KEK'lere benzemeyen bir tarif.)


Benim favorim olan bu elmalı kekten hiç yediniz mi? Diğer elmalı keklerden çok farklı.
Kek İçin Malzemeler:
3 yumurta
2,5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu
4 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kekin Üstü İçin Malzemeler:
4 yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı şeker
50 gr margarin
2 elma
5 -6 ceviz
Tarçın
Yapılışı:
4 yemek kaşığı pekmez, 4 yemek kaşığı şeker ve 50 gr margarini bir ısıya dayanıklı kap içinde karıştırarak kaynatalım.
Elmaların kabuğunu soyalım ve elmanızı büyüklüğüne göre 4 – 6 halka şeklinde keselim, elmaların içini çıkartalım. Bu elmaları dikdörtgen bir fırın kabımızın (Ben dikdörtgen borcam kullanıyorum.) içine her dilime bir elma halkası düşecek şekilde yerleştirelim. Elmaların içini çıkardığımızda kalan boşluğa yarım cevizler koyalım ve elmaların üzerine tarçın serpelim. Üzerine de kaynattığımız pekmezli karışımı dökelim.
Derin bir çırpma kabının içinde yumurta ve toz şekeri çırpalım. Geriye kalan bütün kek malzemelerini bu karışıma ekleyelim ve karıştıralım. Karışımı tepsimizdeki pekmezli karışımın üzerine dökelim ve 175 ºC'de pişirelim. Piştikten sonra tepsiyi ters çevirerek servis kabımıza alalım. Kare şeklinde dilimleyip servis yapalım.
NOT:  Un ve kabartma tozunu bir kapta karıştıralım. Sonra bu karışımı kabımıza elekten geçirerek ilave edelim. Un ile yapılan tüm tariflerde un ile beraber elekten geçebilecek bütün kuru malzemeleri elekten geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü homojen bir dağılım sağlanıyor ve daha iyi kabarıyor. Ayrıca kekinizi ılıkla soğuk arasında yerseniz daha lezzetli oluyor.
                                  
                                          AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder