Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Nisan 2012 Pazar

DONDURMA VE YOĞURT KAPLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ ve YAPILIŞI



SAÇAKLI KAPLAR:
Daha önce yaptığım dondurma ve yoğurt kaplarını sizinle paylaşmıştım. Yapım aşamasınıda anlatmıştım ama resimleyememiştim. Şimdi size resimli olarak anlatmak istiyorum.
Dondurma ve yoğurt kaplarınında yapım aşaması aynı. Önce kabımızın tabanını keselim.




Kabı sakallı iple dolayarak saralım. Sonra sapınıda ipimizle saralım. Ama isterseniz sapsızda yapabilirsiniz.




Çıkardığımız tabanının ortasını da yuvarlak şekilde yani 50 kuruş büyüklüğünde kesip çıkarıyoruz.  Sonra bu yuvarlağın içinden yün tığıyla ipi geçirerek sarıyoruz ve sabitliyoruz.














Tabanı kabımızın içinden geçirerek oturtalım ve sabitlemek için dikelim.




Yoğurt kovalarına ipi sık olarak sardığımız için 2 tane sakallı ip gidiyor. Dondurma kaplarım %33 bedavalı olan büyük kaplardan ve 1 tane sakallı ip yetiyor.
                                                                                      KOLAY GELSİN. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder