Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Nisan 2012 Pazartesi

DAMLA SAKIZLI SALEPLİ SÜTLAÇ



SAKIZLI SALEPLİ SÜTLAÇ
Damla sakızı ile salebi benim kadar birbirine yakıştıran var mıdır?
Evde salep hazırlarken içine damla sakızı ekleyerek pişirip içmenizi şiddetle öneririm. Ben bu şekilde hazırlanmış salebe bayıldığım için bu eşsiz tadı sütlaçlada birleştiriyorum. Umarım sizlerde beğenirsiniz.

Malzemeler:
5 su bardağı süt
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası

2 paket bir içimlik salep tozu
2 paket damla sakızlı vanilin
1 adet falım sakız
Üzeri İçin Malzemeler:
Tarçın

Yapılışı:


1 su bardağı pirinci 3 su bardağı su ile kaynatalım ve tencerenin kapağını kapatalım, ocağı söndürelim.



Pirinçlerimiz tamamen şişip patladığı zaman (1 saat kadar sürer.) içine sütü, şekeri, (ayrı bir kapta suyla açtığımız) nişastayı, salepleri, damla sakızlı vanilinleri ve küçük küçük doğradığımız sakızımızı ekleyip karıştırarak pişirelim.



Sütlacımız kaynadığı zaman ocağı kısalım. 10 dakika kadar kısık ateşte arada karıştırarak sütlacımızı pişirelim.

Kıvamını alan sütlacımızı servis kaplarına alalım.

Sütlaçlarımız soğuduğu zaman tarçın ile süsleyelim ve buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

Soğuk olarak servis yapalım.
NOTLAR:
1) Pirinç direkt olarak süte eklenirse pirinçlerin yumuşayıp  patlaması yani açılma süresi oldukça uzuyor. Ön haşlama yaptığımız suyu hem vitamin hemde nişasta kaybı olmaması için dökmüyoruz. Bu su sütlacımızın özleşmesine vesile olacaktır.
2) Eğer sütlacımızın kıvamı koyu olursa bir su bardağı daha (sıcak) su ekleyerek 2 - 3 dakika daha pişirebiliriz.
3) Şeker miktarını damak tadınıza göre azaltıp, arttırabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

1 yorum :

  1. Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil