Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

ÇEMENLİ EKMEK

İçinde çemen yani çemen otu olmayan ama çemen tadında bir tarif .

Malzemeler:
2 yemek kaşığı biber salçası
2 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı ceviz
3 – 4 diş sarımsak
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
½ limonun suyu
Tuz
Kuru nane
Karabiber

Yapılışı:

Çukur bir kasenin içine bayat ekmek dilimlerinin içini ufalayalım. İçine biber salçasını, dövülmüş cevizi, beyaz peyniri, rendelenmiş sarımsağı, tuzu, kuru naneyi ve karabiberi ilave edelim. Malzemeler birbiriyle özleşene kadar bir kaşık yardımıyla karıştıralım. Sonra içine sıvı yağı ve limon suyunu ilave edip tekrar karıştıralım.Çemeni ekmek dilimlerine sürüp servis yapalım.

Sedef'in Notu: Bayat ekmeğiniz köy ekmeği, kepekli ekmek gibi beyaz unla yapılmamış bir ekmek olursa çemeniniz daha lezzetli oluyor.

                                                              AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder