Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Nisan 2012 Çarşamba

ÇAY SAATİ İKRAMLARIM




HARF MAKARNALI SALATA - TAVUKLU SALATA
Et suyu ile piştiği için çok lezzetli, besleyici bir salata.
Malzemeler:
1 tavuk göğsü (Ben hindi göğsü kullandım)
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı harf makarna
1 küçük konserve mısır
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
4 - 5 adet taze soğan
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 adet limonun suyu
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Tavuk göğsünü haşlayalım. Etimizi soğumaya bırakalım. Bu arada ayrı ayrı tencerelerde haşlama suyunun yarısıyla arpa şehriyelerimizi diğer yarısıylada harf makarnalarımızı haşlayalım. Haşlanan arpa şehriye ile harf makarnayı birbirine karıştırmadan ayrı ayrı süzgeçte süzelim.
Bir yandanda etimizi küçük küçük parçalara ayıralım. Maydanozumuzu, dereotumuzu ve taze soğanlarımızı kıyalım. Mısır konservemizi yıkayıp süzelim.
Süzülen arpa şehriyemizi, harf makarnamızı ve mısırımızı derin bir kasede karıştıralım. Üzerine irice diddiğimiz etimizi, otlarımızı, soğanımızı ve dövülmüş cevizimizi ilave edelim.
Bir kasede limon suyu, dövülmüş sarımsak, tuz ve zeytinyağını çatalla çırpalım. Hazırladığımız sosu malzemelerimizin üzerine döküp karıştıralım ve salatamızı servis kabımıza boşaltalım.

YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI
Malzemeler:
6 - 8 adet orta boy havuç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
6 - 8 yemek kaşığı yoğurt
5 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı:
Havuçlarımızın kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Tavaya yağı koyalım ve yağ ısınınca havuçlarımızı ilave edelim. Havuçları ara ara karıştırarak yumuşayana dek pişirelim. Piştikten sonra çukur bir kaseye alalım ve soğumasını bekleyelim.
Başka bir kabın içine yoğurdu koyalım ve içine rendelenmiş veya dövülmüş sarımsakları ve tuzu ekleyip, karıştıralım. Soğuyan havuçları sarımsaklı yoğurdumuzun içine ilave edelim. Servis kabımıza alalım. Arzuya göre pulbiber, nane veya incecik kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servis yapalım.

BOL SOSLU PEYNİRLİ SİGARA BÖREĞİ
Malzemeler:
6 adet yufka
2 su bardağı süt
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
İçi için:
500 gr tam yağlı beyaz peynir
300 gr lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
2 su bardağı sütü, yoğurdu ve 1 su bardağı sıvı yağı karıştırıp sosumuzu elde edelim. Başka bir kaseye peynirleri rendeleyelim veya çatalla ezelim. Üzerine maydanozları doğrayalım ve karıştıralım. Birinci yufkayı serip bol sos sürelim.
Üstüne ikinci kat yufkayıda serip yine sosu sürüp içine peynirli iç malzememizi koyup sigara böreği saralım.Böreklerimizin üzerine hiç bir şey sürmeden bir tepsiye dizelim. Tepsiye dizerken mümkün olduğunca birbirine değmeyecek şekilde yerleştirelimki börekleriniz birbirine yapışmasın. Böreklerin yapışmaması için her sırada araya streç film serelim. Bir poşetin içine böreklerimizin olduğu tepsiyi koyalım, poşeti tamamen kapatalım ve buzdolabına koyalım.
En az 24 saat mümkünse 2 gün buzdolabında bekletelim.
Börekleri pişireceğimiz zaman buzdolabından çıkarıp direk yağlı kağıt serilmiş tapsiye veya yağlanmış tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ karışımını fırçayla sürelim.
Önceden 180 derece de ısıtılmış fırında pişirelim. Eğer çıtır yemek istiyorsanız fırından çıktığında soğumadan, su böreği gibi yumuşak istiyorsanız soğuduğunda yemenizi tavsiye ederim.


İRMİK LOKUMU
Malzemeler:
1 litre süt
2 su bardağı içilebilir su
15 yemek kaşığı ince irmik
15 yemek kaşığı şeker
2 adet falım sakız
3 limonun kabuğunun rendesi
3 portakal kabuğunun rendesi
2 paket vanilin (Birini damla sakızlı vanilin kullandım.)
12 - 15 adet reçel (Turunç, incir, kabak, portakal veya mandalina kabuğu reçeli gibi sert reçeller)
Dış kaplaması için:
2 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:

Bir tencerenin içine irmik, şeker, limon kabuğu, portakal kabuğu, küçük parçalara bölünmüş sakız, süt ve suyu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Oldukça katı şekilde pişen sütlü tatlımızı ocaktan alıp içine vanilyaları ilave edip karıştıralım. Eğer evinizde mevcutsa, doğranabilen reçellerinizi mercimek tanesi gibi doğrayıp lokum karışımızımıza ilave edelim ve tekrar karıştıralım. Benim şu an evimde bu tarz reçelim olmadığı için ekleyemedim. Tatlımızı bir borcama veya tepsiye döküp bardakla keserek şekil verebiliriz. Sonrada bu yuvarlak lokumları hindistan cevizi ile kaplayabiliriz.
ya da
Benim usulümle yapmak isterseniz (tepsiden bardakla keserek yuvarlak oluşturduğumuzda kenarları artıyor bende artmasını istemediğim için)
http://pinarsedefunal.blogspot.com/2012/04/irmikli-lokum.html
adresine tıklayın.

                                                            AFİYET OLSUN.



8 yorum :

  1. ellerine saglik güzel yavrucum hersey yine mükemmel .dualarina talibim bitanem .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel insan dualarım hep seninle. Herzaman bıkmadan yazacağım Allah senden razı olsun. Seni tanıdığım güne Allahıma şükrediyorum. Yaradanım işallah bizi cennnette de komşu eylesin.

      Sil
  2. sevgili sedef blogcudan sonra tariflerini buradada görmek ne güzel,herşey çok güzel görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Bende burada olmaktan çok mutluyum.

      Sil
  3. harika olmuslar ben cok begendim ellerine saglik ve cok tsk.ediyorum canim

    YanıtlaSil
  4. Merhaba canım sayfana tesadüfen ulaştım menü harika ellerine sağlık.Bende beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ben de tesadüf gördüm blogunuzu, tarifler harika, elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Tariflerimi beğendinize sevindim. Tekrar beklerim.

      Sil