Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Nisan 2012 Pazar

BUZLUK PEYNİRLİ SİGARA BÖREĞİ




Benim acil durum da kurtarıcı böreğim. Bu böreğin benim için güzelliği böreği buzluktan alır almaz çözülmesini beklemeden hemen ısınmış fırında pişirebilmem. Gerçekten denemeye değer bir börek. Aslında artık sigara böreğini sarıp hemen pişirmiyorum. Hemen buzluğa koyup börekler donduktan sonra pişiriyorum. Çünkü buzluktan çıkınca çıtır çıtır harika bir börek oluyor. 











Malzemeler:
6 adet yufka
2 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
İçi İçin:
500 gr tam yağlı beyaz peynir
300 gr lor peyniri
Üzeri için:
Yumurta sarısı
1 yemek kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
2 su bardağı süt ve 3/4 su bardağı sıvı yağı karıştırıp sosumuzuelde edelim.
Birinci yufkayı serip bol sos sürelim.Üstüne ikinci kat yufkayıda serip yine sosu sürüp içine peynirimizi koyup kalın sigara böreği saralım. Üstüne hiç bir şey sürmeden buzluğa uygun bir kaba dizelim. Böreklerin yapışmaması için her sırada araya streç film serelim ve buzluğa koyalım. (Eğer aynı gün pişirmek istiyorsak 3 - 4  saat buzlukta durması yeterlidir.) Çıkarıp çözdürmeden direk yağlı kağıt serilmiş tepsiye veya yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ karışımını fırçayla sürelim. Çörek otu sermek isterseniz bir böreğe yumurtalı karışımı sürüp hemen çörek otunu serpelim veya siz yumurtayı sürerken bir kişide çörek otunu hemen serpsin. Çünkü buzluktan çıktığı için üzerine sürülen sos hemen donuyor ve çörek otları yapışmıyor. Önceden 180oC'de ısıtılmış fırında pişirelim.
                                                                                              AFİYET OLSUN. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder