Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Nisan 2012 Cumartesi

BULGURLU POĞAÇA


Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı eritilmiş margarin
5 su bardağı un
1 paket instant maya
Tuz
İçi İçin Malzemeler:
300 gr kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
½ su bardağı ince (köftelik) bulgur
½ su bardağı ceviz içi
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Üzeri İçin Malzemeler:
Susam
Yapılışı:
İnce bulgurumuzu aynı kısır yapar gibi kaynar suyla ıslatalım ve suyu çekene kadar bekletelim. Teflon bir tavada yemeklik doğradığımız soğanı, kıymayı, sıvı yağı, tuzu, karabiber ve kırmızıbiberi kavuralım. İçine maydanozları ince ince kıyalım ve bulgurumuzu ekleyip, karıştıralım. Tavayı ocaktan alıp kıyılmış cevizi ekleyelim ve karıştıralım.
Derin bir kaba unu ve mayayı eleyelim. Yumurtanın sarısını üstüne sürmek için ayıralım. Hamur yoğurma kabına yumurtanın akını, tuzu, sıvı yağı, margarini ve yoğurdu çırpalım. İçine unu azar azar ilave ederek yoğuralım. Hamurun üzerini örtelim ve 30 dakika dinlendirelim.
Mayalanan ve kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparalım. Bezeyi avuç içinde yuvarlak açalım ve iç malzememizden bir kaşık ekleyelim. Bezeyi kapatalım ve elimizle yuvarlak şekil verelim. Yağlanmış bir fırın tepsisine veya yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye aralıklı olarak poğaçalarımızı dizelim Üzerrlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürelim ve susam ekelim. Önceden ısıtılmış 175oC'lik fırında pişirelim.
                                                             AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder