Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Nisan 2012 Pazar

BİR KAŞIK SIVIYAĞLA PATATES KIZARTMASI




En sevilen lezzetlerinden biri patates kızartmasıdır. İşte BİR YEMEK KAŞIĞI yağla teflon tence veya tavada yapılan PATATES KIZARTMAM... ALTIN TOPLARIM...
Kahvaltılar veya çay saatlerinde dahi bu lezzeti misafirlerime hazırlıyorum. İnanın kahvaltıda dahi afiyetle yiyebilirsiniz. Çünkü çok hafif ama mükemmel bir lezzet.
Ben bu yöntemle yaptığım bütün tarifleri sizinle tek tek resimlerle paylaşmaya devam ediyorum.
Şimdide sıra üçüncü tarifim her zamanın sebzesi patatesin kızartması.










Malzemeler:
20 – 24 adet (Tavanın aldığı kadar) haşlamalık patates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Patateslerimizi iyice yıkayıp, kabuklarını soyalım. Teflon bir tencerenin içine veya kapaklı bir teflon tavaya bir yemek kaşığı yağımızı sürelim ve patateslerimizi tavamıza alalım. Üzerine arzuya göre tuz serpelim. Tavamızı ocağa koyup, altını yüksek ateşte açalım. Tava tamamen ısınınca tavayı sallayıp tavanın kapağını kapatalım. Ocağı ara ara ferli ara ara kısık ateşte tutarak ve patatesleri yakmamak için ara ara sallayarak pişirmeye davam edelim.  Bu işleme 15 dakika kadar devam edip sonra ocağı kısalım ve ara ara tavayı sallayarak pişirmeye davam edelim. Pişme süresi patatesin cinsine kalmış ama 25 dakika kadar bir süre hemen hemen yeterli oluyor.
Sanırım anlamanın en kolay yolu patatese kürdan veya çatal batırmak da olabilir. Eğer çatal veya kürdan rahat giriyor ve patateslerinizde kızarmışsa tamamdır.
NOT: İsterseniz patates piştiğinde ocaktan almadan önce, mesela kekik ve pul biber ilave edip birkaç dakika daha tavayı sallayarak pişirirseniz baharatlı harika bir lezzet çıkıyor.  Damak tadı sizin tercih sizin. Her iki şekilde de çok lezzetli.
Ailenizle ağız tadıyla yemeniz dileğiyle AFİYET OLSUN. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder