Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Nisan 2012 Pazar

BİR KAŞIK SIVIYAĞLA KIRMIZIBİBER KIZARTMASI




















Şimdide hem çok basit hem de çok lezzetli, pişirilişi yeşil köy biberiyle aynı etli kırmızıbiber yani kapyayla yaptığım kızartmamda. 

Malzemeler:
1 kilo kırmızı etli biber (kapya biber)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Biberlerimizi iyice yıkayıp, güzelce kurulayalım. Biberlerin tohumlarını yani içlerini temizleyelim. Teflon bir tavanın içine bir yemek kaşığı yağımızı sürelim ve resimde gördüğünüz gibi biberlerimizi doğrayalım. Üzerine arzuya göre tuz serpelim. Tavamızı ocağa koyup, altını yüksek ateşte açalım. Tava tamamen ısınınca biberi karıştırıp tavanın kapağını kapatalım. Ocağı tam kısalım. Biberlerimiz suyunu salacak ve yarı pişmiş olacak. Sonra ocağı yüksek ateşe alalım ve tavayı ara ara sallayarak biberleri kızartalım. Arzunuza göre pişirme süresini kendiniz diriliğine göre ayarlayın. Sonra bir tabağa tavayı boşaltın ve elinizi yakmadan zaten yarı kalkmış ve çıkmış olan biberlerin zarlarını temizleyin. Artık gerisi size kalmış. İster üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, isterseniz sarımsaklı limon suyu döküp içine ince kıyılmış maydanoz ekleyin.






 

Ben akşam yemeğine yoğurtlu olarak hazırladım. Aslında yoğurtu üstüne döküp karıştırmam ama sizin görmeniz için karıştırarak da resimledim.
Ailenizle ağız tadıyla yemeniz dileğiyle AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder