Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Nisan 2012 Pazar

BİR KAŞIK SIVIYAĞLA KIRMIZI BİBER KIZARTMASI


Bizim evim en sevilen lezzetlerinden birkaçı da BİR YEMEK KAŞIĞI yağla teflon tencerede yapılan KIZARTMALARDIR. İnanın bol yağda kızartılmış gibi lezzetli ama yedikten sonra bol yağda kızartılan kızartmaların verdiği ağırlığı insana vermeyen, susatmayan sağlıklı bir lezzet. Çay saatlerinde dahi bu lezzetleri misafirlerime hazırlıyorum. İnanın sofrada ilk bu lezzetler bitiyor ve herkes yapılışını duyunca kendileri de evlerinde yapmaya başlıyor. En çok da “İnanmam bir kaşık yağla olmaz.” diyorlar. Ama kendileri deneyince olduğunu söylüyorlar.  Ben bu yöntemle yaptığım bütün tarifleri sizinle tek tek resimlerle paylaşacağım.
Öncelikle tam da bu mevsimin sebzesi etli kırmızıbiber yani kapyayla yaptığım kızartmamı anlatayım. Hem çok basit hem de çok lezzetli.  



















Malzemeler:
1 kilo kırmızı etli biber (kapya biber)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Biberlerimizi iyice yıkayıp, güzelce kurulayalım. Biberlerin tohumlarını yani içlerini temizleyelim. Teflon bir tencerenin içine bir yemek kaşığı yağımızı sürelim ve resimde gördüğünüz gibi biberlerimizi doğrayalım. Üzerine arzuya göre tuz serpelim. Tenceremizi ocağa koyup, altını yüksek ateşte açalım. Tencere tamamen ısınınca biberi karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım. Ocağı tam kısalım.
Biberlerimiz suyunu salacak ve  yarı pişmiş olacak. Sonra ocağı yüksek ateşe alalım ve tencereyi ara ara sallayarak biberleri kızartalım. Arzunuza göre pişirme süresini kendiniz diriliğine göre ayarlayın. Sonra bir tabağa tencereyi boşaltın ve elinizi yakmadan zaten yarı kalkmış ve çıkmış olan biberlerin zarlarını temizleyin. Artık gerisi size kalmış. İster üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, isterseniz sarımsaklı limon suyu döküp içine ince kıyılmış maydanoz ekleyin.














Ben akşam yemeğine sarımsaklı limon suyuyla servis yapacağım için suyunu tam çektirmedim.
                        Ailenizle ağız tadıyla yemeniz dileğiyle AFİYET OLSUN. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder