Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Nisan 2012 Perşembe

BAZLAMADAN PİZZA - KOLAY PİZZA





Canım annemle mutfakta ikindi çayını ocağa koyduğumuzda hemen pizza hazırlamaya başladık. Çayımız demleninceye kadar pizzamız hazır oldu. Hem lezzetli hem doyurucu. Misafirlerede ikram edilebilecek zevkle yenen bir tat. 
BAZLAMA İLE KOLAY PİZZA
Malzemeler:
2 adet bazlama
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet etli kırmızı biber
10 adet siyah zeytin
Sucuk
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı süt
Üzeri için:
200 gr kaşar peyniri
Yapılışı:

Bazlamayı uzun bir bıçakla enlemesine ikiye ayıralım.
Ben tepside yer olduğu için o boşluğuda doldurmak istedim ve yarım bazlamayıda ikiye bölerek tepsiye yerleştirdim. Kısacası 2,5 bazlamadan pizza hazırladım.
Bir kasede domates salçasını ile süt ile çırparak, eritelim. Bu sosu tepsiye yerleştirdiğimiz bazlamaların üzerine sürelim.
Bir kaseye kabuklarını soyduğumuz domatesleri yemeklik doğrayalım. Biberleri halka halka doğrayalım. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım. Sucuğu istediğimiz şekilde keselim. Üzerlerine tuzu serpelim ve  karıştıralım.
Tepside sosunu sürdüğümüz bazlamaların üzerine malzemelerimizi yayalım.

Fırınımızı 180 derece ve ızgaraya ayarlayalım.   Tepsimizi fırınımızın üst tarafına yerleştirelim. Ama en üste yerleştirisek pizzalarımız hemen yanacağı için ikinci sıraya tepsimizi yerleştirelim.
Kaşarımızı rendeleyelim.

Sucuklarımız pişince rendelediğimiz kaşarları pizzalarımızın üzerine serpelim. Sonra kaşarlar eriyene kadar yani 2 - 3 dakika kadar sonra pizzalarımızı fırından çıkaralım.
 
Pizzalarımızı servis tabaklarımıza alalım.


                                                                            AFİYET OLSUN.

                                                   

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder