Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Nisan 2012 Pazartesi

BAYAT EKMEK PİZZASI






Bizim evde bildiğimiz beyaz ekmek yenmez. Daha çok doğal ekmekler yenir. En çokta Isparta ekmeği alınır. Onun dışında tam buğday ekmeği, kepekli ekmek, çavdar ekmeği,  bazlama, yufka ekmeği gibi ekmekler tercih edilir. Yine evimizde Isparta ekmeğimiz var ve hem annem hem babam aynı anda iki ekmek alıp gelince evde bayat ekmek fazlalığı oldu ki ne yapsam diye düşünürken daha önce başka arkadaşlarımın tariflerinde gördüğüm bayat ekmek pizzası yapmak aklıma geldi ve kendimce kafamdan bir tarifle pizza yaptım. İlk denememdi ve çokta lezzetli, güzel oldu.  Ben sizlere yaptığım tarifi anlatacağım ama herkeste Isparta ekmeği olmadığını düşünerek ekmeğime karşılık gelen 2 beyaz ekmeği kullanmanızı önerebilirim.
İşte tarifim;












BAYAT EKMEK PİZZASI
Malzemeler:
10 dilim Isparta ekmeği veya 2 adet bayat ekmek
2 su bardağı süt
4 yumurta
½ çay bardağı sıvıyağ
200 gr kaşar peyniri
1 kangal sucuk
12 tane yeşil zeytin
4 adet domates
2 adet kapya yani kırmızıbiber
2 adet yeşilbiber
Tuz

Yapılışı:
Bayat ekmeklerimizi bir iki lokmalık parçalar halinde koparalım ya da küp küp keselim. Derin bir kâsede sütü, 3 yumurtayı, tuzu ve sıvıyağı çırpalım. İçine ekmekleri ekleyip iyice karıştıralım.
Fırın tepsimizi yağlı kâğıt ile kaplayalım. Üzerine soslu ekmeklerimizi eşit şekilde yayalım. Ekmeklerimizin üzerine kaşarımızı rendeleyip, serpelim.
Yine derin bir kâsenin içine veya benim gibi ekmekleri sosladığınız kâsenin içerisine sucuk, zeytin, domates ve biberleri arzu ettiğiniz şekilde doğrayalım. Üzerine geriye kalan bir yumurtamızı kıralım ve tuz serpip bütün malzemeyi harmanlayalım.  Karışan malzemelerimizi kaşarlı soslu ekmeklerimizin üzerine eşit şekilde yayalım. Pizzamızı önceden ısıtılmış 200oC’lik fırında pişirelim. Altı kızaran ve üstü pişen pizzamızı fırından çıkaralım ve dilimleyerek servis yapalım.
                                                                                  AFİYET OLSUN. 

1 yorum :

  1. Sonunda bayat ekmekleri değerlendirme yolu buldum teşekkürler. Evde kimsse bayat ekmek yemek istemeyince bayat ekmekleri hep kurutup galetaunu yapıyorum ama her yer doldu. Harcıyacak yer arıyorum. Ama artık buldum bakalım bundan sonra nasıl bayat ekmekleri zevkle yedirtecem onlara. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil